Gluténmentes finom tészták

Szerző:Egészségbolt.huDátum:2023. febr. 18.

Megosztás:

A Govifarm olasz tésztáit nem csak a gluténmentes étrendet követők fogják imádni, hanem mindenki, aki minőségi, ízletes tésztára vágyik.

Gluténmentes finom tészták

A tészták hüvelyesekből és gabonákból nyert gluténmentes lisztből készülnek és sokféle formában kaphatóak. Magas fehérjetartalmának köszönhetően fogyasztásuk ideális sportolók számára; bio, vegán és gluténmentesek.

A gyártóhely csak gluténmentes tésztagyártással foglalkozik, így nem kell aggódni a keresztszennyeződések miatt sem.

Kizárólag a legjobb minőségű hüvelyeseket, gabonaliszteket és szuperételeket használják, mutatjuk is ezeket:

HÜVELYESEK

CSIRBORSÓ

A hüvelyesek közé tartoznak, amelyek leginkább hozzájárulnak a jóllakottság érzéséhez, miközben jól emészthetők. Annak ellenére, hogy a csicseriborsó az egyik leginkább tápláló és magas kalóriatartalmú hüvelyes, a makrotápanyagok (szénhidrátok, fehérjék és zsírok) tekintetében továbbra is nagyon kiegyensúlyozott marad.

FEKETE BAB

A fekete bab növényi fehérjékben, rostokban, vasban, kalciumban, B-vitaminban, folsavban, magnéziumban és foszforban gazdag. Az antioxidánsok bőséges jelenléte lehetővé teszi a sejtek öregedéséért felelős szabad gyökök képződésének lassítását. Ezek a hüvelyesek emellett segítenek alacsonyan tartani a vér koleszterinszintjét és stabilizálni a cukorszintet.

LENCSE

Ezek a hüvelyesek elősegítik a jóllakottság érzését. A lencse csak lassan növeli a vércukorszintet, fehérjében, rostokban és vasban gazdag, a vegetáriánus étrend egyik fontos eleme.

BORSÓ

Finom ízének és alacsony zsírtartalmának köszönhetően a borsó a legértékesebb és leginkább jelen lévő hüvelyesek közé tartozik. Folsav, C-vitamin és ásványi sók forrása

GABONAFÉLÉK

BIO HAJDINA

Ez a gabona, más néven „fekete búza”, fontos szénhidrátforrás, és gluténmentes. Egyes tanulmányok szerint segít megtisztítani a szervezetet, mert csökkenti az LDL-koleszterint, a triglicerideket és a vércukorszintet. A hajdina esszenciális aminosavakban is gazdag, hasznos az anyagcsere serkentésére, a jóllakottság érzésének fokozására és a hasi zsírképződés megelőzésére.

KUKORICA

A legelterjedtebb gabonafélék közül a kukorica gluténmentes, rostokban, vasban és ásványi anyagokban gazdag.

TEFF

A teff ( Eragrostis Tef ) Etiópiában őshonos gabona, ahol évezredek óta termesztik és használják fontos táplálkozási tulajdonságai miatt: rostban, kalciumban és vasban gazdag. Ez a világ legkisebb gabonája, teljes egészében, héj nélkül használják, ami megőrzi fehérje- és tápanyagtartalmát. A teff teljesen gluténmentes.

KURKUMA

Csípős illatú sárga fűszer, ősidők óta gyulladáscsökkentőként is ismert. Tisztító hatása van a szervezetre, és hozzájárul a szabad gyökök képződésének megelőzéséhez, amelyek felelősek a sejtek idő előtti öregedéséért.

LENMAG

Az ásványi anyagokban és fehérjékben gazdag. Vitaminjai közül érdemes kiemelni a C-, B1, B2-, B3-, B5-, B6-, D-és E-vitamint, de az omega-3 zsírsavaknak is elsőrangú forrása.

TÖKMAGOK

Kiváló rostforrás, ásványi anyagokban (kálium, vas, réz, cink, magnézium, mangán és szelén), vitaminokban, aminosavakban és Omega 3-ban gazdag. Segítik az emésztést és ellensúlyozzák a gyomor savasságát.

A Govifarm tészták átlagosan 7-8 perc alatt megfőnek, így pillanatok alatt elkészíthető egy gyors vacsora, melyet az egész család kedvelni fog.

Recept: Csicseriborsó Fusilli pestoval és koktélparadicsommal

Hozzávalók 4 személyre

Elkészítése

Paradicsomot vágjuk szeletekre, a sajtot kockákra. A tésztát enyhén sózott vízben főzzük meg, „al dente” lecsepegtetjük, tálba öntjük és pestóval ízesítjük, Hozzáadjuk a paradicsomot és a sajtot, alaposan összekeverjük, bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!