AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi fáradtság

Egész nap álmos, végtagjai mintha ólomból lennének, rosszul alszik, nincs kedve semmihez? Mit tegyünk ellene? Segítünk.
Bővebben »

Vevőink adománya a legjobb helyre került!

Számos vásárlónk úgy döntött az elmúlt hónapokban, hogy vásárlása során felkerekíti a fizetendő összeget, így az Egészgébolt.hu és a Szépségbolt.hu vásárlói összesen 1.040.932 forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára! 
Bővebben »

Te még narancsbőrt villantasz a strandon?

Vajon a te nyarad milyen lenne NARANCSBŐR NÉLKÜL? Milyen érzés volna strandkendő nélkül sétálni a parton? És szorongás nélkül felvenni a bikinit, amiről álmodtál? 
Bővebben »

Minden, amit a kozmetikumok szavatosságáról tudnod kell

Forrás: wellnesscafe.hu 2013.05.02

Sose vennél lejárt kozmetikumokat, de figyelsz arra is, hogy az otthon levő termékeid még használhatóak-e? Idővel változik az állaguk, illetve baktériumok kerülnek beléjük, fertőzést okozva. Figyelj az élettartamukra, és egészséges, szép bőröd érdekében ne sajnáld kidobni őket, amikor már régiek! Jobb, ha tisztában vagy vele, ha a sminkcuccaid már lejártak!

Ajakrúzs

Eltartható: 2 évig.
Mikor dobd ki? A rúzs a legidőállóbb kozmetikum, mert olaj alapú, a baktériumok pedig könnyebben tenyésznek vízben. Az olyan természetes olajok, mint az avokádó vagy a napraforgó egy vagy két év után sajnos megavasodnak. Semmilyen egészségkárosító hatásuk nem lesz, de állaguk már nem egyenletes és az illatuk is megváltozik.
Hosszabb eltarthatóságért: keresd a természetes olaj nélküli rúzsokat, mert tovább használhatóak.

 Alapozó

Eltartható: fél évtől 1 évig.
Mikor dobd ki? Nem szabad tovább használni, amikor csíkokat, töréseket látsz benne, és megváltozik a színe vagy az állaga 6 hónap után. A folyékony formula megromlik, és a pigmentek elválnak a termék többi részétől. Ha két évnél is tovább megtartod, a baktériumok úgy épülnek fel, mint a tartósítószerek, így kevésbé lesz hatásos.
Hosszabb eltarthatóságért: keresd a szilárdabb állagú alapozókat.

Naptej

Eltartható: fél évtől 1 évig.
Mikor dobd ki? Nem érdemes elővenni a tavalyi naptejet, mert megszilárdul, nem lesz kenhető az állaga, sőt elveszti fényvédő hatását is. Ráadásul az aktív összetevők ilyenkor már nem egyformán oszlanak el a flakonban, így alkalmazáskor foltosan fed.
Hosszabb eltarthatóságért: keresd a spray-ket, amelyek kevésbé érintkeznek a levegővel, így tovább használhatók, mint a tubusos fényvédők.

Néhány további kozmetikum:


 Szempillaspirál

Fél év után elkezd beszáradni, és a baktériumok is könnyen megtelepedhetnek benne. Sminkeléskor soha ne „tunkold” a spirálkefét a festékbe, ezzel ugyanis gyakorlatilag levegőt és baktériumokat pumpálsz a szempillaspirálodba.

Szemceruza

Mivel a szemceruza olajtartalma alacsony, ezért akár 3 évig is eltartható.

Púder

Nem tartalmaz romlandó anyagokat, ezért a púdereket nyugodtan használhatod éveken át.