Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db

Raktáron

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához! 1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.

6 655 Ft
egységár: 6 655,36 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999565081980
Márka:Natur Tanya
Kiszerelés:1 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db Részletes leírás

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.



Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez.




FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS
MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA
MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL
HATÓANYAGOK:

KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN
FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN
70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL


VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ


BÉLMIKROBIOM KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS



A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre.



Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek.




Az első bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett táplálékfelvétel mellett.
Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes törzsek mennyisége.


Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek.




Mindez összefüggést mutat megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és növeli a Firmicutes törzsek számát.


SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ.



INULIN – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS



A cikória gyökere (Chicorium intybus L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.



Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát).



A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással.



EGCG – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS



Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője.



Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után.



CHILI PAPRIKA – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS



A chili paprika (Capsicum annuum L.) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.




A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett, megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az energiafelhasználást.
A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin szintet.


A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI



Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin.



Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak.



A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG



A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.



TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK.



EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN



A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását.



A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.



MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM TECHNOLÓGIA



A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.




A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A „szállítórendszer” előnyei:



megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében
megvédi a hatóanyag tartalmat
javítja a biológiai hasznosulást
növeli a felszívódást
megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást
és biztonságossá teszi az alkalmazását


Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát.



Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.



A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.



A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat.



EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN



A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg.



A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.



TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK.



KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET?




azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket
azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek
fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
sportolóknak, aktív életmód esetén
nőknek és férfiaknak egyaránt


Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 15-30



LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES!






hatóanyagok a napi adagban
1 tablettában
2 tablettában


Frutafit® inulin, cikória gyökér forrásból

- amelyből inulun
138,5 mg

124,65 mg
277 mg

249,3 mg


NaxiTherm® chili paprika termés kivonat

- amelyből standardizált 2% kapszaicinidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)
100 mg

70 mg
200 mg

140 mg




Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.



MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives.

Frutafit® is a trademark of Sensus B.V.



Figyelmeztetés:




Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).
A termék 12 éves kortól alkalmazható
A termék fogyasztható cukorbetegség mellett
A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.


Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.